Årets spel är alltid ett spännande tillfälle, och vinnarna av Guldtärningen 2023 har verkligen visat sig vara exceptionella. Tre kategorier har belönats, var och en med ett unikt fokus. Här är en närmare titt på vinnarna!

Årets barnspel: Den magiska skogen

Barnens favorit och en pärla för de små äventyrarna!

Den magiska skogen är en sagolik resa in i en förtrollande värld där fantasin inte har några gränser. Spelet, som vann Guldtärningen för årets barnspel, tar unga spelare med på en upptäcktsfärd genom skogen där de möter magiska varelser och löser enkla pussel. Med färgglada illustrationer och enkel spelstrategi ger det här spelet en underbar inblick i spelvärlden för de yngsta.

2–4 spelare från 5 år

Årets familjespel: Fauna

Spelskapare: Petter Ilander och Elina Adams

En fest för naturentusiaster och kunskapshungriga familjer!

Fauna har krönts som årets familjespel med goda skäl. Spelet tar med spelarna på en resa genom djurrikets mångfald och testar deras kunskaper om olika arter. Med vackra illustrationer och en blandning av strategi och kunskap blir Fauna inte bara en tävling utan även en lärorik upplevelse för hela familjen.

2–6 spelare från 8 år

Spelskapare: Friedemann Friese

Årets vuxenspel: Cascadia

Strategiskt och vackert – en triumf för vuxna spelare!

Cascadia har tagit hem priset för årets vuxenspel och har snabbt blivit en favorit bland strategispelsentusiaster. Spelet kombinerar planerande och taktik i en vacker miljö där spelarna skapar sina egna ekosystem. Med eleganta mekanismer och vacker design lockar Cascadia vuxna spelare in i en värld av strategisk utmaning och estetisk njutning.

1–4 spelare från 10 år

Spelskapare: Randy Flynn, illustrationer Beth Sobel

Sammanfattning

Årets Guldtärningen-vinnare representerar mångfalden och skönheten i brädspelens värld. Oavsett om du är ute efter en magisk resa för de små, en lärorik stund för familjen, eller en strategisk utmaning för vuxna, så har 2023 erbjudit något för varje spelentusiast. Vilka fantastiska äventyr och upptäckter dessa spel har bjudit på, och det är med spänning vi ser fram emot vad spelåret 2024 har att erbjuda!