Så frigör du mer utrymme på lagret

Som leksakshandlare är det otroligt viktigt att ha ordning och reda på lagret.

Nyckeln till en minimal huvudvärk som affärsägare är att ha koll på vad som finns, och vad som inte göra det. Det bästa sättet att uppnå det är att ha ordning och reda på lagret.

Det här är därför tre tips på hur du enklast sköter förvaringen på lagret.

Spara plats där det går

Det finns alltid sätt att effektivisera det utrymme man har på lagret.

För de leksaker som är av tyg, är vakuumförpackningar ett fantastiskt sätt att ta vara på utrymmet. Till många modeller används bara en vanlig dammsugare för att skapa vakuumet.

Exempelvis gosedjur går det att spara oerhört mycket plats på, genom att minimera det utrymme de tar upp.

Ett annat sätt att spara plats är att använda ett externt lager, t.ex. via Prinsens lager som är ett prisvärt alternativ. Den lösningen är ofta den enda effektiva när det rör sig om stora och otympliga leksaker. Se bara till att hitta en lagerlokal nära butiken, för att slippa slösa tid på frakten dem emellan.

Skaffa ordentlig översikt

Det är som handlare otroligt viktigt att veta vad man har. På så sätt undviker man att köpa in sådant man redan har, eller upptäcka en timme efter kunden har gått att man faktiskt hade en sista på lager.

Ett bra sätt att få en snabb översikt är att undvika förvaring som inte går att se igenom. Välj genomskinliga lådor, eller minimalistiska lagerhyllor. Det går då att se betydligt snabbare vad man har, och vad man inte har.

Det underlättar också mycket om lagret är välorganiserat. Vet du precis var alla kritor är, är det mycket lättare att se när fler behöver köpas in.

Undvik hamstring

Det är lätt för alla att samla på sig saker som inte egentligen behövs. Ännu lättare är det dessutom för den som äger butik.

Alla saker tar dessvärre dyrbar plats, och somliga artiklar säljer onekligen bättre än andra. Få varor blir mer dyrbara av att ligga och samla damm.

Se därför till att minst en gång varje år gå igenom lagret och se vilka saker som behöver stanna, och vilka som inte är lika relevanta. Gör sedan ditt bästa för att bli av med dem.