Begränsa barnens dataanvändning med kontantkort

Vi har tidigare skrivit om att många nya leksaker kräver uppkoppling. Underhållning för barn har gått från att bestå av fysiska leksaker till att vara spel och appar på mobiltelefoner och surfplattor. Gemensamt för den nya generationens underhållning för barn är att de kräver uppkoppling via antingen Wi-Fi eller 3G/4G. Vissa spel fungerar utmärkt utan dataanslutning men allt fler spel kräver att man ständigt är uppkopplad. En uppkoppling för att kunna ladda ner och använda dessa appar är inte gratis, speciellt inte om ni befinner er på resande fot. Hemma kan barnet oftast ta del av Wi-Fi-uppkopplingen men är ni ute och reser krävs en mobil anslutning av något slag.

3 sätt att surfa på under resan

Det finns 3 vanliga sätt att få tillgång till internet på resan (detta gäller självklart även om ni är någonstans där det inte finns tillgång till Wi-Fi). Dessa är:

  • Direkt i telefonen/surfplattan. Genom antingen ett mobilabonnemang eller kontantkort kan ditt barn få internetanslutning direkt i sin mobil eller surfplatta. Med denna metod är surfmängden ofta begränsad och kan därför ta slut.
  • Med ett mobilt bredband. Med ett mobilt bredband får ni Wi-Fi var ni än befinner er. Det kan vara billigare än abonnemang/kontantkort men innebär samtidigt ytterligare en fast kostnad då ett mobilt bredband kräver ett eget abonnemang/kontantkort.
  • Internetdelning från annan enhet. Om ditt barn använder en surfplatta eller liknande som leksak för att spela spel eller kolla på film så kan du internetdela från din eller barnets mobiltelefon. Du behöver ingen extra enhet utan använder surfmängden som ingår i mobiltelefonens abonnemang eller kontantkort.

begransa-barnens-dataanvandning-med-kontantkort

Bäst kontroll över barnets förbrukning med kontantkort

När man har barn så lär man sig snabbt att begränsa barnets förbrukning av vissa saker. Barn har helt enkelt svårt att själva inse vad som är för mycket och varför. Samma sak gäller med surfmängd. Med ett abonnemang och ett barn som tycker om att spela spel och kolla på film så är det lätt att surfmängden på abonnemanget drar iväg ordentligt. Ett bättre alternativ är därför att leta efter kontantkort till ditt barn. Med ett kontantkort kan du lätt se till att surfmängden inte överstiger det tillåtna och kan på så vis enklare hålla koll på vilka kostnader ditt barns surfande innebär. Ytterligare en fördel med kontantkort i barnets mobil eller surfplatta är att du bara betalar när kontantkortet används. Skulle ditt barn till exempel tröttna på sin surfplatta innebär ett kontantkort att du inte bundit upp dig till att betala en fast månadskostnad.